3 Tips voor een verstopt toilet

Een verstopt toilet in huis is een erg vervelend probleem. De verstopping kan verschillende oorzaken hebben, maar belangrijk is vooral dat de verstopping zo snel mogelijk opgelost wordt. Hoe pak je een verstopt toilet aan? Met onderstaande tips loopt je toilet terug vlot door!  

Ontstoppen toilet

1. Gebruik natuurlijke ontstoppers

Allereerst kan je proberen om met simpele huis- en keukenmiddeltjes de verstopping op te lossen. Sodazout of azijn zijn goede natuurlijke ontstoppers en bovendien niet agressief voor je afvoerleidingen (in tegenstelling tot chemische producten). Strooi voldoende sodazout in je toilet en giet daarbovenop een grote geut azijn. Je zal zien dat er een reactie ontstaat en dat het mengsel bruist. Laat dit even inwerken en giet vervolgens een emmer heet water er bovenop.  

Deze natuurlijke methode kan soms voldoende zijn om simpele verstoppingen los te maken.  

 

2. Kleine verstopping? Een rubberen ontstopper kan de oplossing bieden. 

Te veel toiletpapier gebruikt? Dan kan je een rubberen ontstopper gebruiken om de prop los te krijgen. Zet de rubberen dop op de afvoer in het toilet en beweeg deze krachtig op en neer om een zuigende kracht te creëren. Door deze beweging maak je druk in de afvoerleiding. Blijf de beweging herhalen tot de verstopping verdwenen is.  

 

3. Hardnekkige verstopping? Schakel Ruimdienst Dhollander Jonas in! 

Als geen enkel middeltje een oplossing biedt en het toilet nog steeds niet doorloopt, is het tijd om Jonas in te schakelen. Als professional ontstopt hij je toilet met professioneel materiaal op een efficiënte manier.  
Zo kan jij het toilet terug vlotjes doorspoelen!